WAT IS EN DOET DE ZVZ

De ZVZ is een zeevisvereniging met ca. 105 leden. Ons doel is om op een leuke manier alles wat met vissen te maken heeft te beleven.
Dit doen we o.a. door het houden van viswedstrijden op de Noordzee, het strand en de pier. Verder organiseren we buitenlandse vistrips, werpinstructies, visdiners, excursies, etc. We zullen de onderdelen even voor U uiteenzetten.

 

NOORDZEEWEDSTRIJDEN

We vertrekken vanuit Den Helder of Scheveningen om op de wrakken en vanaf de bodem (geankerd) de nodige Platvis, Kabeljauw, Steenbolk, Pollak, Koolvis en evt. Leng te vangen. Dit doen we 3 a 4 zondagen per jaar. Een aantal vissers gaat mee om daadwerkelijk in de competitie om de eerste plaats te strijden en een aantal gaan er mee om gewoon een dagje lekker te vissen. Voor iedereen zijn er die dag waardebonnen te winnen.

 

STRANDWEDSTRIJDEN

Elk jaar hebben we 8 wedstrijden vanaf het strand in Zandvoort. Deze wedstrijden vinden op de zondagmorgen plaats. We proberen een diep zwin of een mooi gat te vinden. De deelnemers trekken een lootje om te bepalen waar ze mogen staan. Deze wedstrijden duren drie uur, waarna de gevangen vis wordt gemeten en de winnaars de waardebonnen ontvangen.

 

PIERWEDSTRIJDEN

Elk jaar hebben we 8 wedstrijden op de Zuidpier van IJmuiden. Men is vrij om een plaats te kiezen, met dien verstande dat er een andere wedstrijdvisser in de buurt moet staan om de gevangen vis te meten. De pierwedstrijden vinden plaats op de zaterdag ochtenden en duren drie uur.

 

ALLOVERCOMPETITIE

Diegenen die in alle competities mee vissen komen in aanmerking voor de allovertrofee. Aan het eind van het seizoen worden de punten van de eindplaatsen opgeteld en zo krijgen we een lijst met nr. 1, 2 enz.

 

BUITENLANDSE VISTRIPS naar oa. DENEMARKEN, IERLAND, NOORWEGEN of IJSLAND

Elk jaar organiseren we diverse vistrips naar het buitenland. In het buitenland zijn vele vissoorten te vangen die hier in Nederland niet te vangen zijn. Om deze vistrips voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken proberen we de prijzen van deze trips zo laag mogelijk te houden. In het buitenland wordt op diverse manieren gevist, doch meestal met een boot omdat daarmee de goede visstekken te bereiken zijn. Alle benodigde informatie hierover leest U in ons clubblad Vissersl(at)ijn, welke 3 maal per jaar uitkomt.

 

BOOTSTALLING

Een aantal leden van de club heeft een eigen visboot. Het is nogal moeilijk om een terrein of ruimte te huren waar men zijn boot op kwijt kan.
De vereniging heeft daarom van de gemeente een stuk terrein kunnen huren, waar leden van de club, tegen betaling hun boot kunnen stallen.

 

EVENEMENTEN

Voor onze leden organiseren we jaarlijks diverse evenementen die met het vissen te maken hebben. Een aantal zullen we er even uitlichten.

 

WERPINSTRUKTIE

Wij vissers komen er steeds vaker achter dat het soms belangrijk is om verre worpen te maken. Zeker bij het strand en piervissen kan dat nog wel eens het verschil maken tussen vangen of niet vangen. Bij voldoende interesse organiseren we dan een werpinstructie.

 

VISFILEREN

Vis vangen kunnen de meeste van ons wel, maar het goed schoonmaken en fileren van de diverse vissoorten is toch een vak apart. Gelukkig zijn er altijd wel deskundigen die ons op een cursus het nodige kunnen leren.

 

DAGJE BEROEPSVISSEN

Soms gaan er geïnteresseerden met een beroepsvisser mee de wadden op om zelf te ervaren hoe beroepsvissen in z'n werk gaat. Voorwaar voor iedereen een zware maar hele leuke dag met als afsluiting een warme maaltijd bij de schipper thuis.

 

MOSSELAVOND

Elk jaar in oktober houden we, in hotel Faber waar we veel mee samenwerken, een mosselavond. Twee koks uit de club maken dan gekookte en gebakken mosselen klaar. Voor diegenen die niet van mosselen houden wordt er op die avond een pasta geserveerd.

 

CLUBAVONDEN

Twee keer per jaar organiseren we een clubavond in hotel Faber. Op deze avonden wordt er door diverse deskundigen, vaak in samenspraak met P&S hengelsport, uitleg en instructie gegeven op diverse terreinen die met de vissport te maken hebben. Om een aantal voorbeelden te noemen: het maken van onderlijnen, het onderhouden van je materiaal, het bouwen van hengels, vliegvissen op zee, het maken van de benodigde vliegen en streamers, vissen in het buitenland etc.
Dit alles onder het genot van een kopje koffie en een drankje.

 

RECORDCERTIFICATEN EN SPELDJES

Aan diegenen die in het afgelopen jaar een ZVZ record hebben gebroken of een nieuw ZVZ record hebben gevangen, worden tijdens de algemene ledenverga-dering de recordcertificaten met bijbehorend speldje overhandigd.

 

RIJSUITREIKING / NIEUWJAARSRECEPTIE

Elk jaar hebben we een gezellige avond waarbij we elkaar een goed begin van het nieuwe jaar toewensen en daarna worden de vele bekers en oorkondes aan de winnaars uitgereikt. We beginnen met een borreluurtje. Na de nieuwjaars toast worden de winnaars in het zonnetje gezet, waarna de avond meestal een vervolg krijgt met een bingo, loterij of quiz, waarbij uiteraard een uitgebreide prijzentafel hoort.

 

FORELVISSEN

Een paar maal per jaar gaan we in een forelvijver op forel vissen. Dit is een echte familiedag waar iedereen aan mee kan doen. Er wordt altijd een hele vijver afgehuurd. We hopen dat U zo een redelijk overzicht heeft gekregen van de activiteiten die wij als vereniging organiseren.

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Zeevisvereniging Zandvoort